غذای بندری ؛ چکوی میگو با سوراغ

دسته‌بندی نشده 61 پنج شنبه ۹ دی ۹۵ رضا حیدرزاده
غذای بندری ؛ چکوی میگو با سوراغ

 

سوراغ یک گونه خورشت بندری هاست که قدمت هزار ساله دارد. البته باید این غذای بندری را نوعی دسر نامید چون برای مزه دادن به غذا از آن استفاده می شود.
مواد لازم:
  • روغن مایع  به میزان لازم
  • پیاز خردکرده  ۲ عدد
  • زردچوبه  به میزان لازم
  • ادویه کاری یا فلفل تند  ۱ قاشق سوپخوری
  • گوجه‌ فرنگی رنده کرده  ۱عدد
  • سوراغ  ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
  • آب  ۴ تا ۵ پیمانه
  • میگوی لافتی (میگوی ریز خشک)  ۲۵۰ گرم
  • ماش نیم پز  ۱ پیمانه
  • برنج  ۳ پیمانه
غذای بندری
شیوه تهیه غذای بندری:
۱-در تابه‌ای مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلائی رنگ شود. آن‌گاه زردچوبه، فلفل یا ادویه کاری را بیفزائید و کمی تفت دهید.

۲-سپس گوجه‌فرنگی را در تابه بریزید و بعد از چند دقیقه میگوها را – که از یک ساعت پیش خیسانده‌اید – اضافه کنید و تفت دهید. حالا سوراغ را در آب حل کنید و بعد از صاف کردن، آن را به میگوها اضافه کنید.

۳-بعد از آن که چند جوش زد، ماش نیم‌ پز و برنج را به مخلوط پیشین بیفزائید و گرما اجاق را بسیار کنید تا آب برنج کشیده شود. آن‌گاه صبر کنید تا برنج دم بکشد. اکنون چکوی میگو را در دیس زیبائی بکشید و مصرف کنید.

یادآوری ۱: به دلیل شور بودن سوراغ، در این غذا از نمک استفاده نکنید. چنانچه سوراغ در دسترس نبود، می‌توانید آن را حذف نمائید و فقط به مقدار لازم آب به برنج بیفزائید.

یادآوری ۲: سوراغ، از مخلوط کردن نوعی ماهی به نام «مُمَخ» و نوعی گل سرخ به نام «گِلک» – که از گیاهان ویژه جزیره هرمز می‌باشد – همراه با نمک و پوست نارنج به دست می‌آید.

حتما بخوانید:   کمیسیون مشترک برجام، مشکل را حل نکرد/ قانون ISA پابرجا ماند

۴-مخلوط فوق را در حلب می‌ریزند و آن را در مقابل گرما آفتاب گرم جزیره قرار می‌دهند تا تبدیل به محلول قرمز رنگی شود که به آن سوراغ می‌گویند.

منبع برترین ها

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

مطالب مرتبط

نظر شما !!!

نظر شما برای “غذای بندری ؛ چکوی میگو با سوراغ”